RIENK GEERTSMA

Profielfoto Rienk Geertsma

“Vertraag

wees stil

luister en

zet een eerste stap

dichtbij

Tot mijn dertigste bewandelde ik het gangbare pad. Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde. Ik weet nog dat de gedachte toen door me heen ging ‘mijn ouders hebben ontwikkelingswerk gedaan, dat zal ik ook vast leuk vinden’. Ik heb toen een studie gevolgd in Wageningen. Ik was gedisciplineerd en kon goed leren. Uiteindelijk zelfs Cum Laude geslaagd.

De eerste aanwijzing dat ik niet mijn hart aan het volgen was kwam de dag na mijn diploma uitreiking. Ik weet het nog goed. Mijn professor kwam naar mij toe en vroeg of ik samen met hem een scriptie wilde schrijven op het onderwerp van mijn afstuderen. De lichamelijk respons in mij was heel tekenend: ik wist niet hoe snel ik toen daar weg wilde.

Ik ben toen als projectleider 6 jaar aan de slag gegaan binnen de milieusector. In die periode ben ik vader geworden van twee prachtige kinderen en hadden we een huis gekocht. Ik voelde de verantwoordelijkheden opstapelen om me heen terwijl ik niet happy was met mijn werk. Halverwege een persoonlijke ontwikkelingstraject die ik volgde werd ik ontslagen. Binnen een maand werd mijn (destijds) vrouw, hoogzwanger van mijn dochter, ook ontslagen, en zaten we met een huis waar we wel graag weg wilden maar die diep onder water stond. Het was een ingrijpende periode voor ons.

Het was ook aanleiding voor mij om het roer om te gooien en een andere koers te varen. Eén die dichterbij mij past. Na een jaar omscholing ben ik mijn eigen onderneming begonnen! Ik volgde trainingen, werd gecoacht, heb meerdere zelfontwikkelingsprogramma’s gevolgd en deed aan meditatie. Ik was goed op weg! Met vallen en opstaan ontdekte wat ik leuk vond er waar ik wel en minder goed ik was.

In 2018 zijn mijn voormalige partner, de moeder van mijn twee kinderen, en ik gescheiden. Dit was voor mij weer zo’n ingrijpende moment dat alles door elkaar schudde. Het had ook gevolg op mijn onderneming want ik wist het niet meer. Ik mocht weer terug naar de tekentafel. Daar waar ik vier jaar een duidelijke koers vaarde, was deze ver te zoeken. Ik meende een stevige basis te hebben ontwikkeld. Dit bleek toch niet zo te zijn.

Met een nieuwsgierige, beschouwende en reflecterende blik heb ik gekeken naar hoe externe gebeurtenissen mij zo van het pad af konden krijgen. Mijn eigen onderzoek is een bron van inspiratie geworden voor de huidige koers van mijnbasis. 

CONTACT

Zit jij nu in een periode waarbij je het even niet weet? Kan het niet-weten jou soms overweldigen? Verlang je weer naar helderheid op jou pad? Vul dan het contactformulier hieronder in of bel: (06) 464 088 49.

Copyright: mijnbasis.nl \ Webdesign: Prode

×